به گزارش شبکه خبری خوزستان، اگر چه بیماری وبا بیشتر در فصل گرم سال شایع است اما ضرورت رعایت بهداشت در فصل پاییز و زمستان را برای حفظ سلامت نیز افزایش یافته است، هر چند وبا از جمله بیماریهایی است که به طور خاص در این فصول شیوع پیدا میکند.
به گفته متخصصان و کارشناسان، تولید و تجمع باکتری ‘ویبریو کلرا’ در روده انسان، نوعی بیماری اسهالی حاد را به نام “وبا ” ایجاد میکند که در بیشتر موارد باعث از دست رفتن سریع آب و املاح بدن میشود و در صورت درمان نشدن، باعث شوک و سرانجام مرگ می شود.
این بیماری۲ نوع اصلی وبای ‘کلاسیک’ و ‘ التور’ دارد. در ایران وبای نوع التور شبه وبا نامیده میشود که نوع خطرناک آن است. زیرا بروز نکردن علائم در زمان واگیردار بودن، مهمترین عامل گسترش و تداوم آلودگی آن به شمار می رود.
نخستین شکایت بیمار، احساس پری و غرغر شکم است که این مرحله از بیماری همراه با اسهال آبکی و بدون بو است. استفراغ بدون حالت تهوع قبلی و عطش فراوان نیز از علائم بیماری است که به تدریج شدید می شود.
وبا در مناطقی بیشتر مشاهده می شود که اصول و نکات بهداشتی رعایت نشود و به همین دلیل مردم در مناطق مختلف طی فصل گرم سال در معرض ابتلا به وبا هستند.
مسافرتها و رفت و آمد به خارج از منازل از جمله بوستانها و رستورانها در فصل گرم سال بیشتر شد و به همین دلیل مردم در معرض بیشتر ابتلا به این بیماری قرار دارند.
به گفته متخصصان، مهمترین راه پیشگیری از این بیماری را پرهیز از مصرف آب آشامیدنی غیربهداشتی و شستن مرتب دستان با صابون میدانند و با رعایت این موارد به خصوص در مسافرتها میتوان از ابتلا به وبا تا حد زیادی در امان بود و مردم از مصرف میوههای و سبزیجات نشسته بشدت خودداری کنند.
اسهال مهمترین علامت ابتلا به وبا است، چنانچه فرد مبتلا به علائمی مانند اسهال شدید و آبیکی داشت در اسرع وقت به مراکز درمانی یا پزشک مراجعه کنند تا نسبت به تشخیص و اقدامات درمانی آنان انجام گیرد و کاهش شدید آب و املاح بدن و نارسایی کلیه از مهمترین عوارض بیماری وبا است.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد و رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری از ابتلای سه نفر در استان به بیماری وبا خبر داد.
علی احمدی توصیه کرد: مردم برای پیشگیری از ابتلا به وبا که بیماری میکروبی و اسهالی است باید راههای پیشگیری و انتقال این بیماری را بشناسند.
وی مهمترین راه انتقال بیماری وبا را از طریق مدفوعی – دهانی و آلوده شدن دستها یا مواد غذایی و انتقال از طریق دهان عنوان کرد و افزود: شستن دستها با آب و صابون بعد از دستشویی و قبل از غذا خوردن، شستن دستها پس از تماس با سطوح آلوده و نزدیک نشدن به فرد مبتلا به اسهال و استفراغ مهمترین راه پیشگیری از ابتلا به بیماری وبا است.
به گفته وی، تاکنون سه مورد ابتلا به وبا در استان به ثبت رسیده است که خوشبختانه تاکنون انتقال محلی وبا در استان گزارش نشده است و ابتلای این سه نفر ارتباطی با آب استان ندارد.
رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: باید هم استانیان بیشتر از قبل بهداشت فردی و مواد غذایی و ضد عفونی و شست و شوی صحیح سبزیجات و میوه جات را مد نظر قرار دهند تا از بروز بیماری های اسهالی و وبا پیشگیری کنند.
به گزارش شبکه خبری خوزستان، وبا از جمله بیماریهایی است که عامل آن یک باکتری است و این باکتری در صورت رعایت نکردن اصول بهداشتی به سرعت وارد چرخه مواد غذایی یا آب آشامیدنی میشود و میتواند جان بسیاری از انسانها را تهدید کند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰