ماجرای استیضاح شهردار اهواز چه بود؟
رئیس کمیسیون عمران، شهرسازی و معماری شورای شهر اهواز گفت: اما اینکه چه اتفاقی افتاد که فرآیند استیضاح پس از سیل دوباره کلید خورد هر چند اگر اتفاق سیل نبود امکان داشت بلافاصله بعد از تعطیلات به یک بهانهای مسئله استیضاح مجدد شروع شود.
رئیس کمیسیون عمران، شهرسازی و معماری شورای شهر اهواز گفت: موضوعاتی از قبیل سرمایهگذاری و مدیریت بحران ماجرا برای استیضاح شهردار نیست.
محمدجعفر فلسفی ، با اشاره به مسائل پیش آمده در مورد استیضاح شهردار اهواز اظهار داشت: موضوع استیضاح را یک بار قبل از عید نوروز تجربه کردیم به طوری که برخی اعضا عزم خود را جزم کرده بودند که استیضاح انجام شود اما شرایط مهیا نبود بنابراین آن تصمیم غلط قاعدتا باعث تغییر نظر تعدادی از اعضا شورا شد.
وی افزود: از دو جهت برخی از اعضا دچار تردید شدند یکی اینکه بر فرد جایگزین شهردار تفاهمی صورت نگرفته بود و دیگر اینکه در آستانه عید نوروز بودیم لذا آن استیضاح به نتیجه نرسید.
تذکر بدون فرصت به فرآیند سوال رسید
رئیس کمیسیون عمران، شهرسازی و معماری شورای شهر اهواز گفت: اما اینکه چه اتفاقی افتاد که فرآیند استیضاح پس از سیل دوباره کلید خورد هر چند اگر اتفاق سیل نبود امکان داشت بلافاصله بعد از تعطیلات به یک بهانهای مسئله استیضاح مجدد شروع شود.
وی ادامه داد: اتفاق سیل بر امر استیضاح سایه انداخت و قاعدتا به دلیل اینکه ما در حال پشت سرگذاشتن یک بحران بودیم و شهرداری به اذعان همگان سنگ تمام گذاشت و در این میان مدیریت جهادی کتانباف و همکاران پرتلاشش را واقعا نمیتوان نادیده گرفت به نظر میرسید و البته عقل و منطق هم حکم میکرد که به منظور اقدامات تکمیلی پس از سیل و هم قدردانی از زحمات آنان بلافاصله مسئله استیضاح کلید نخورد.
فلسفی افزود: اما مجددا طولی نکشید که نغمههای استیضاح به گوش رسید ابتدا قنوات با طرح چند تذکر و تبدیل آن به سوال در کمتر از ۴ روز در عین بهت و حیرت همگان فضا را به سمت استیضاح سوق داد.
وی ادامه داد: خوب است در این میان به نکتهای اشاره کنم، بنده در نطق پیش از دستور خود ضمن حمایت و قدردانی از زحمات و تلاشهای صورت گرفته شهردار چند نکتهای را متذکر شده بودم. اینکه چرا طرح تفکیک از مبدا زباله علیرغم تلاشهای فراوان به نتیجه نرسیده از جمله تذکرات بنده بود که برای تسریع در انجام آن گوشزد شد که ظاهرا این موضوع به عدهای برخورده بود.
رئیس کمیسیون عمران، شهرسازی و معماری شورای شهر اهواز ادامه داد: اگر ایراد به هر کدام از مدیران وارد باشد با هدف اصلاح به وظائف قانونی خود عمل کنیم زیرا این مورد پسندیده نیست که یک عضو شورا به یک مجموعه تذکر ندهد چون اعضای شورا خدای ناکرده برای خود و مدیران حریمی قائل شدهاند و اگر چنانچه تذکری وارد شود بلافاصله عضو دیگر برای خنثیسازی وارد عمل میشود.
سرمایهگذاری شیوه نامهای دارد و مطابق آن باید کار کرد
وی گفت: رویه بنده انتقاد به قصد اصلاح است و این موضوع جدیدی نیست اما اتفاقی که افتاد این بود که یکی از اعضا که خودش را جزو حامیان کتانباف میدانست وارد فرآیند تذکر شد و طبق آئیننامه اگر فرآیند تذکر اثر نکرد میتوان وارد مرحله سوال شد اما ۴ روز بعد، تذکرات به سوال تبدیل میشود.
فلسفی با بیان اینکه همه میدانند که این سوال مقدمه حرکت بعدی بود، ادامه داد: کتانباف نیز در صحن حاضر شد و با متانت خاصی و کاملا مستدل به سوالات پاسخ داد و انصافا در مجموع گزارش بسیار خوبی ارائه شد و همه دیدند که سوالات بهانهای بیش نبود.
رئیس کمیسیون عمران، شهرسازی و معماری شورای شهر اهواز گفت: از یک طرف برخی از شهردار میپرسند چرا در سیل شهرداری هماهنگ عمل نکرد و از آن طرف که جواب داده شد با تقدیر و تشکر روبهرو شد و بعد میگویند نه منظور ما انتخاب مدیر بحران شهرداری است.
وی ادامه داد: شهرداری یک امور بحران و پدافند غیرعامل دارد که از نظر سلسله مراتب مدیریت عالی محسوب نمیشود. ظاهرا مسئول این کار استعفا داده بود و هنوز مدیرش منصوب نشده بود. این موضوع را با مدیریت سیل در شهرداری که شخص شهردار عهده دار آن است قاطی کرده و نتیجه میگیرد که نقصی اساسی در کار بوده است.
فلسفی افزود: بنابراین اگر اقدامات در سیل را میخواهند نقد کنند که شهردار جواب داد و اگر منظور خالی بودن این پست است با یک تذکر یک هفته تا ۱۰ روز دیگر مدیری را انتخاب میکنند و این دیگر موضوع پیچیدهای نیست.
روند پروژههای سرمایهگذاری با پروژههای عمرانی متفاوت است
رئیس کمیسیون عمران، شهرسازی و معماری شورای شهر اهواز درباره انتقاد برخی اعضا به موضوع سرمایهگذاری گفت: سرمایهگذاری یک شیوه نامهای دارد اگر شیوهنامه رعایت شده باید صحه گذاشت اما اگر قصوری رخ داده است باید بر روی قصور دست گذاشت نه اینکه بگوییم که چرا این روند مشمول زمان شده و برای این فرآیند فقط فراخوان میدهید در صورتی که اگر فراخوان برگزار نشود باید شهردار زیر سوال برود زیرا فراخوان فرآیندی است که ماحصل ماهها تلاش و کار کارشناسی فنی و حقوقی نتیجه آن فراخوان میشود.
وی با بیان اینکه برخی از فراخوانها نیازمند ۶ الی ۱۰ ماه کار و تلاش و مقدمات بسیار است گفت: مسائل اقتصادی سبب میشود که تمام معادلات سرمایهگذاری به هم بخورد و امکان پیش آمدن مشکلات وجود دارد چون سرمایهگذار قرار است مشارکتی کار کند و شهرداری نیز از محل سرمایهگذاری سرمایهگذار ذینفع میشود.
فلسفی با بیان اینکه مجتمع فرهنگی رفاهی صندوق ذخیره بسیجیان کار بسیار ارزشمند و بزرگی است و به مرحله قرار داد رسیده افزود: پروژههای سرمایهگذاری با پروژههای عمرانی متفاوت است زیرا سرمایهگذار قرار است ریسک کند و سرمایه خود را بیاورد و سرمایهگذار نیز حتی تغییر در مدیریتها، بحرانها و سایر مسائل را در نظر میگیرد بنابراین طبیعی است که فرآیند سرمایهگذاری طول بکشد.
وی گفت: از دوره دوم تاکنون ما حتی یک پروژه شاخص سرمایهگذاری نداشتیم و تنها یک پارک آبی وجود دارد که آن هم مربوط به دوره قبلی کتانباف است بنابراین باید به دنبال مشکلات گشت و دیگر اینکه سیستم ما نیازمند ارتقا است که در این دوره انجام و حداقل ۱۲ پروژه سرمایهگذاری تعریف شد که کارهای کارشناسی آن نیز انجام شد.
سرمایهگذاری و مدیریت بحران اصل ماجرا برای استیضاح شهردار نیست
رئیس کمیسیون عمران، شهرسازی و معماری شورای شهر اهواز با بیان اینکه موضوعاتی از قبیل سرمایهگذاری و مدیریت بحران اصل ماجرا برای استیضاح شهردار نیست اظهار کرد: بخشی از ماجرا به انتصابات برمیگردد و برخی از اعضا بودند که خواستهها و گزینههایی داشتند که در سمتهای مدیریتی بهکارگیری شوند اما کتانباف به سختی زیر بار این خواستهها میرفت و مخالف این رویه بود و به زعم خودشان معتقد بود که این افراد نیروهای قوی نیستند یا به هر دلیلی مخالفت میکردند.
وی گفت: از استیضاح قبلی تاکنون به شهردار گفته میشد که چند تا از انتصابات را تغییر بدهید تا موضوع جمع شود زیرا در استیضاح نیازمند دو سوم رای هستیم بنابراین در استیضاح قبلی ۷ رای مخالف و ۶ رای موافق استیضاح بود اما چون شیوه کتانباف یک شیوه خاص مدیریتی است خیلی سخت در این زمینه تصمیمگیری میکند.
فلسفی افزود: کتانباف گلایه داشتند که وسط کار سیل برخی تماس میگرفتند و بدون درک موقعیت شروع به بحث میکردند در حالی که طبیعی بود ایشان یک مدیر بودند و به علت مشغله کاری نتوانند جواب تماس همه را بدهد.
گزینهای که میخواهد انتخاب شود باید گزینه قویتری باشد
وی ادامه داد: حال اگر حرف دوستان نیز درست و کتانباف رغبتی به ادامه کار نداشت اما قاعدتا گزینهای که میخواهد انتخاب شود باید گزینه قویتری باشد و سرپرست با وجود اینکه دوره موقتی است اما حکم شهردار را دارد اما شرایطی که برای تصدی سمت شهرداری وجود دارد شرایط سختی است و فرد باید ۹ سال سابقه مدیریت ارشد اجرایی داشته باشد به همین دلیل بنده در صحن اعلام کردم که آیا گزینه جدید این شرایط را دارد.
رئیس کمیسیون عمران، شهرسازی و معماری شورای شهر اهواز گفت: این اتفاق را باید نقد کرد و ما میپرسیم گزینه جدید شرایط لازم را دارد یا خیر و باید مستدل گفته شود آیا شرایط لازم را دارد یا خیر؟ نه اینکه جواب را به وزارت کشور حواله کرد و این بدان معناست که عضو برود از وزارت کشور سوال کند آیا گزینه من شرایط را دارد یا ندارد.
وی با بیان اینکه جای سوال دارد که ظرف ۴۸ ساعت چه اتفاقی افتاد و چگونه گزینه جدید انتخاب شد گفت: ما به عنوان عضو شورای شهر باید حامی شهردار باشیم حتی شهردار جدید، اما اگر خدایی نکرده وزارت کشور گزینه جدید را به دلایل قانونی رد کند این موضوع برای شورایی مانند شورای اهواز مناسب نیست و دچار حاشیه میشود.
فلسفی افزود: باید انصاف داشته باشیم و به جای این رفتارها به کتانباف بگوییم که ما وجود این همه زحمتی که کشیدید اما با هم نمیتوانیم تفاهم داشته باشیم نه اینکه بگوییم ما قولهایی دادیم و انتظاراتی داریم.
وی گفت: امیدوارم آسیبی به شهر و شورا وارد نشود و قطعا کمک میکنیم اما دغدغههای خودمان را داریم.
برچسب ها :KHZNN.ir ، اخبار خوزستان ، استانداری خوزستان ، رئیس کمیسیون عمران، شهرسازی و معماری شورای شهر اهواز ، شبکه خبری خوزستان ، شهرداری اهواز ، شورای اسلامی شهر اهواز ، ماجرای استیضاح شهردار اهواز چه بود
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰