نکاتی که جهت پیشگیری ازخطرات وحوادث برای کودکان درمراسم عزاداری باید مد نظرقرار داد
با توجه به تجربیات به دست آمده در طول سال های گذشته در جریان برگزاری مراسم عزاداری های حسینی در ماه محرم به ویژه در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی در سطح کشور حوادث غیرمترقبه ای مانند آتش سوزی، برق گرفتگی، مسمومیت ناشی از گازگرفتگی و دیگر موارد مشابه را داشته ایم که متاسفانه کودکان
با توجه به تجربیات به دست آمده در طول سال های گذشته در جریان برگزاری مراسم عزاداری های حسینی در ماه محرم به ویژه در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی در سطح کشور حوادث غیرمترقبه ای مانند آتش سوزی، برق گرفتگی، مسمومیت ناشی از گازگرفتگی و دیگر موارد مشابه را داشته ایم که متاسفانه کودکان نیز در این موارد دچار حادثه شده اند . که درصورت رعایت نکات ایمنی شاهد بروز چنین حوادث تلخی در جامعه نخواهیم بود ….
کودکان را در معرض آتش های ایجاد شده جهت تهیه اسپند و امثالهم قرار ندهید
از ورود کودکان به قسمت طبخ غذا جلوگیری کنید و حتی الامکان سعی کنید شیرهای گاز به دور از چشم کنجکاو کودکان باشد.
از نزدیک شدن کودکان به شعله های حجیم به منظور پخت و پز نذری که مخصوصا در محیط های آزاد ایجاد میگردد، خودداری کنید
در مسیر حرکت دسته های عزاداری اگر کودکان روی دوش و یا بغل هستند مراقب سیم های برق ، شاخه درختان و یا هر مانع دیگر باشید.
در زمان عبور از کنار ایستگاه های صلواتی مراقب سماورهای آب جوش یا ظروف حاوی مایعات داغ جهت جلوگیری از آسیب به کودکان باشید.
همراه با کودک وارد مراکز پر ازدحام نشوید
هنگام برپایی خیمه و آتش زدن آن ها هرگز اجازه ندهید کودکان به سمت خیمه ها بروند و خودتان مراقب کودکانتان باشید.
مراقب برخورد تجهیزات مرسوم در عزاداری مانند تبل ، زنجیر و … باشید تا به کودک شما برخورد نکند
در طی مسیر مراقب ناهمواریهای زمین باشید چون دید در حرکت در مسیر جمعیت کاسته می شود
همراه با کودکان نزدیک درب های خروجی حضور داشته باشید که در صورت نیاز برای خارج شدن با مشکل مواجه نگردد مخصوصا موقع تاریک کردن جلسات
برخی اوقات امکان دارد که در مکان های شلوغ کودک دست والدین خود را رها کند و گم شود، به او یاد دهید که در این مواقع به هر فردی اعتماد نکند. به نزد پلیس یا مامور راهنمایی و رانندگی برود، یا حتما به مغازه ای در آن نزدیکی برود. همیشه شماره تماسی در جیب یا کیف کودک خود قرار دهید و به او آموزش دهید تا در صورتی که گم شد این شماره را به پلیس یا مغازه دار بدهد.
در مسیر های رفتن به مراسم عزاداری در حریم خیابان ( پیاده رو )در بیشترین فاصله ممکن از آن راه بروید و به کودک خود نیز این را آموزش دهید و اگر جاده حریمی نداشت در خلاف جهت تردد خودروها روی لبه جاده راه بروند با مشاهده وسیله نقلیه در حال نزدیک شدن از لبه جاده خارج شده و تا عبور وسیله نقلیه منتظر بمانند، اما بهتر است که فرزند خود را تا حد ممکن از این مسیرها نفرستید.
اگر در مراسمات از حیوانات مانند اسب و شتر استفاده می شود فاصله مناسبی با این حیوانات داشته و کودکان را در معرض و برروی آنهاقرار ندهید
مراقب پرچم ها و علم ها که در حال چرخش هستند باشید
جهت تماشاهای مراسم مخصوصا تعزیه در فاصله مناسب آن قرار بگیرید
رعایت فاصله مناسب سیم ـ اتصالات روشنایی ها ـ ادوات و تجهیزات الکتریکی از مواد و مصالح قابل اشتعال (پرده، پرچم، فرش، تابلو و …) الزامی است. (حداقل یک و نیم متر)
در برخی مساجد ومخصوصا تکیه های موقت فاصله مناسبی برای نصب پنکه سقفی مشخص نشده مراقب کودکان باشید واگر آنها را در ارتفاع جابجا می کنید حریم را حفظ نمائید
هرگز کودکان را در خودروها تنها نگذارید،زیرا عامل ایجاد خطر برای کودکان خواهد بود
در هنگام تخلیه اضطراری کودکان ،سالمندان ، بانوان و معلولان را در اولویت قراردهید
در صورت امکان شماره های امدادی از جمله ۱۲۵-۱۱۵-۱۱۰ را به کودکان بیاموزید.
مدیریت بلایا وزارت بهداشت
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰