کد خبر : 24286
تاریخ انتشار : جمعه 28 آذر 1399 - 12:54
-

مسجود فرشتگان

مسجود فرشتگان

مسجودفرشتگان آسمان و زمین غرق درشادی و سروراست. در ملاء اعلاى الهی ملائکه هلهله کنانند،زیرا در خانه نبوت و امامت نوزادی پابه عرصه وجود می نهد که درآینده پیام آورحماسه کشته هامون کربلا خواهدشد. دختری که صلابت را از جد اطهرش،بلاغت را از پدرباعظمتش،عفت را از مادرشهیده اش،صبر را از حسن بن علی(علیه السلام) و

مسجودفرشتگان

آسمان و زمین غرق درشادی و سروراست. در ملاء اعلاى الهی ملائکه هلهله کنانند،زیرا در خانه نبوت و امامت نوزادی پابه عرصه وجود می نهد که درآینده پیام آورحماسه کشته هامون کربلا خواهدشد. دختری که صلابت را از جد اطهرش،بلاغت را از پدرباعظمتش،عفت را از مادرشهیده اش،صبر را از حسن بن علی(علیه السلام) و شجاعت راازسیدشهیدان دارد.آری او زینت خانه نبوت و امامت ،حضرت زینب کبری(سلام الله علیها)است که درجشن ولادتش دوسرا شادمانند.در سالروز ولادت آن بانوی بافضیلت بایدبه تبیین ابعادشخصیتی آنحضرت پرداخت،اما چه کنیم که اقیانوس را نمی توان در جامی کوچک جای داد،ولی به قول شاعر:(آب دریا را اگر نتوان کشید هم به قدر تشنگی باید چشید). در این مجال کوتاه برآن شدیم بطور اختصار به چند بعد از ابعادشخصیتی عقیله بنی هاشم حضرت زینب کبری(سلام الله علیها)بپردازیم تا در دورانی که مکاتب مسموم غربی از هرسو به دنبال معرفی الگوهای نامناسب به جامع اسلامی خصوصا نسل جوان هستند،ماباتبیین ابعادگوناگون شخصیت پیام آورکربلا،یکی از بهترین اسوه های حسنه الهی رابه مسلمانان وهمه آزاداندیشان جهان معرفی نماییم.ازمیان ویژگیهای بسیار والای حضرت زینب کبری(سلام الله علیها)می توان به سه خصوصیت بارز اشاره کرد:
(۱):علم ومعنویت:سراسر زندگی عقیله بنی هاشم(سلام الله علیها)بیان گر ایمان حقیقی آنحضرت به خدای متعال بود،تاجایی که فهم عالی ایشان باعث شد که امام دورانش حضرت سیدالساجدین(علیه السلام)خطاب به عمه باجلالت خویش فرمودند:(أنت الحمدلله عالمه بلامعلمه وفهمه بلامفهمه).عرفان والای ایشان بود که دربرابر استکبار دورانش فرمود:(ومارأیت الاجمیلا). براستی حضرت زینب کبری(سلام الله علیها)شاگرد کلاس خصوصی خدادرعلم، ایمان، عرفان و معنویت بود که تأسى به سیره علمی ومعنوی آن حضرت فارق از جنسیت ایشان بهترین الگو برای همه مردان و زنان خصوصا جامعه اسلامی است.
(۲):مهروعطوفت:در دوران سختی است که عیار هرکسی مشخص می شود. بانوی باعظمت رستاخیزکربلا حضرت زینب کبری(علیهاالسلام)،عیار الهی خود را ازدوران طفولیت تا دوران ارتحال شهادت گونه اش، برهمگان نمایان نمود.درحالی که داغ شهادت امامش رابر دل داشت و درغم شهادت فرزندان خویش و نوباوگان بوستان رسالت میسوخت،اما نوع دوستی و کمک به مصیبت دیدگان حادثه کربلا را از یاد نبرد واین درحالی بود که خود ایشان بیش از هرکسی داغدار بود.این رفتاربرای مادرس است که درسختی ها وشداید زندگی دیگران را از یادنبریم،همانگونه که آن حضرت در نهایت مصیبت پرستاری ازامام ساجدین(علیه السلام)،بیوه گان و ایتام شهدای کربلارا فراموش نکرد.
(۳):حماسه آفرینی درنهایت عفت: معمولا زمانی که مصیبتی بر انسان عارض می شود،قوای روحی خویش را از دست میدهد،اما وقتی حماسه کربلا و نقش بی بدیل حضرت زینب کبری(سلام الله علیها)را موردبررسی قرارمیدهیم،به خوبی مشاهده میکنیم که آن بانوی باعظمت،نه تنهابه لحاظ روحی تضعیف نشده،بلکه با اقتداروعفت کامل ندای حق طلبی امام مظلوم خویش را سر میدهدو در درکوفه طوری خطبه میخواند که مردم میگویند:خداوند لسان امیرالمومنین حضرت علی بن ابی طالب(صلوات الله علیه)در کام دخترعفیفه اش نهاده است‌.یادگار زهرای اطهر(سلام الله علیها)در دامان مادرشهیده اش آموخت که تحت هیچ شرایطی نباید دست از دفاع نمودن از امام زمان خویش برداشت حتی اگر سرآن امام بر نی رفته باشد.مکتب زینبی به ما می آموزد درعصرغیبت بقیه الله الأعظم امام عصر(عج الله تعالی فرجه الشریف)باید از جان خویش گذشت تا زمینه برای ظهور آن یارغائب ازنظرفراهم گردد،حتی اگربه اسارت طاغوتیان درآمده باشیم.آری این درسهای بی پایانی است که از زینت خانه امامت فرامی گیریم و زمانی حلاوت این درسهارا متوجه میشویم که در زندگی به آنان عمل کرده و به دیگران نیز بیاموزیم.
(علی دیلمی)

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.