کد خبر : 36545
تاریخ انتشار : چهارشنبه 23 شهریور 1401 - 17:20
-

عملیات علاج‌بخشی سد مسجدسلیمان در حال انجام است

عملیات علاج‌بخشی سد مسجدسلیمان در حال انجام است

اهواز – شبکه خبری خوزستان – مجری طرح علاج‌بخشی سد مسجدسلیمان با بیان اینکه مطالعات علاج‌بخشی این سد به صورت جدی در حال پیگیری است، گفت: مطالعات سد مسجدسلیمان روبه اتمام است و عملیات علاج‌بخشی آن آغاز شده است.

بهنام شفیعی‌مقدم چهارشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار شبکه خبری خوزستان با اشاره به اینکه مطالعات و عملیات علاج‌بخشی این سد در چند قسمت در حال اجرا است، اظهار داشت: مطالعات مغار نیروگاه (تونل‌های قرارگیری ژنراتورها) به اتمام رسیده و عملیات اجرایی آن آغاز شده است.
وی افزود: مطالعات بخش بدنه نیز روبه پایان است که به محض اتمام، عملیات اجرایی آن شروع می‌شود.
شفیعی‌مقدم با اشاره به جلسات متعددی که درباره سد مسجدسلیمان برگزار شده گفت: مطالعات این سد پیش از انقلاب توسط چند شرکت خارجی انجام و توسط شرکت آب و نیرو اجرا شده، که مشکلات آن چند سال بعد از آبگیری نمایان شد، با این وجود سد در سال ۱۳۸۷ به سازمان آب و برق خوزستان واگذار شد.
وی اضافه کرد: در سال ۱۳۹۶ ، وزیر نیروی وقت  تکالیفی برای عوامل مختلف مشخص کرد و مطالعات آن به صورت جدی در حال پیگیری است.
شفیعی‌مقدم اظهار داشت: مشاوران داخلی و یا خارجی که درگیر این بحث بودند، روایت‌های متفاوتی دارند، برخی از آنها نگران نیستند و حرکت‌ها و نشست‌های بوجود آمده در آن را طبیعی می‌دانند و معتقدند که منحنی تغییرات روبه افول است و سد به تدریج به حالت پایدار می‌رسد اما بعضی از مشاوران نیز مقداری نگرانی دارند و براین باورند که موضوع باید جدی‌تر پیگیری شود و نباید نسبت به آن بی‌تفاوت بود.
وی در پاسخ به اینکه سد در چه شرایطی است و آیا نشست آن از ۶ متر پیش گفته بیشتر شده است، توضیح داد: تعریف نشست در سدهای خاکی با سدهای بتنی متفاوت است و این نوع نشست‌ها نشست در سد خاکی مشکلی ندارد و می‌تواند علل مختلفی داشته باشد که با پایان یافتن مطالعات با قطعیت بیشتری می‌توان اظهارنظر کرد.
بر اساس این گزارش، سد خاکی مسجدسلیمان با ارتفاع ۱۷۷ متر و حجم ۲.۶میلیون مترمکعب، یکی از بلندترین سدهای خاکی کشور از جنس سنگریزه‌ای با هسته رسی قائم است که در ۲۵کیلومتری شهر مسجدسلیمان با هدف تامین ۲۰۰۰ مگاوات انرژی برقابی ساخته شده است.
محمد آغاجاری بازرس کل ویژه خوزستان، در روزهای اخیر بعد از بازدید از سد مسجدسلیمان اعلام کرده که شرایط سد مسجدسلیمان به مرحله هشدار رسیده است.
جلیل مختار نماینده آبادان در مجلس، نیز یک سال پیش در نامه‌ای به سازمان آب و برق نسبت به تخریب سد مسجدسلیمان هشدار داده و خواستار پاسخگویی این سازمان درباره عدم علاج‌بخشی و تبعات آن بر آب شور مخزن سد گتوند شده بود.
حکمی معاون سازمان آب و برق خوزستان، همچنین پارسال گفته بود: فرونشست سد مسجدسلیمان که از زمان آبگیری آغاز شده بود به ۶متر در بدنه سد رسیده است.
فراز رابعی رییس حوضه آبریز کارون بزرگ اردیبهشت ماه امسال از برگزاری چهارمین نشست فنی تخصصی طرح علاج بخشی سد و نیروگاه مسجد سلیمان خبر داده و گفته است: همه اعضای این پنل، نسبت به اضطراری بودن موضوع علاج بخشی سد اتفاق نظر دارند.
به گفته رابعی، بر اساس آخرین تحلیل‌های صورت گرفته بر روی مدل‌های ۲ بعدی و سه بعدی بدنه سد، رمبش اشباعی پوسته بالادست ناشی از آبگیری (Saturation Collapse)، خزش در مصالح پوسته سنگریزه‌ای سد (Rockfill Creep)،  فشار حفره‌ای بسیار بالا در هسته، خزش بر روی لایه‌های گل‌سنگی پی (Foundation Creep) مهمترین عوامل احصا شده در بروز رفتارهای نامتعارف بدنه بوده و عدم اقدام مناسب و به موقع در علاج‌بخشی این سد می‌تواند منجر بر بروز شرایط ناایمن در پایین دست محور سد شود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.