علمی
نانونارین
علمی / سیگار و تاخیر در روند ترمیم زخم
سیگار و تاخیر در روند ترمیم زخم
اکثر افراد سیگاری می دانند که سیگار کشیدن می تواند موجب پیر شدن و به وجود آمدن چین و چروک و لکه در پوست شود. اما بسیاری از آنها از این حقیقت اطلاع ندارند که اگر دچار زخم شوند، سیگار کشیدن بهبود زخم را متوقف خواهد ساخت.
چگونه سیگار مانع از بهبود زخم می شود؟
سیگار حدود ۴۰۰۰ ماده سمی در خود دارد. اصلی ترین موادی که می توانند بهبود زخم را به تعویق بندازند؛ نیکوتین و گاز های سمی ناشی از سیگار، مانند کربن مونواکسید و هیدروژن سیانید هستند. مکانیسم قطعی این تاخیر در روند بهبود زخم، هنوز مشخص نشده است اما احتمالا با کاهش اکسیژن رسانی به بافت در حال ترمیم در ارتباط است.
- گازهای سمی:
گازهای سمی موجود در دود سیگار، مانع از انتقال اکسیژن توسط هموگلوبین (مولکولی که وظیفه انتقال اکسیژن در بدن را بر عهده دارد) در خون می شوند. بدون اکسیژن، ترمیم زخم غیرممکن است.
- نیکوتین:
نیکوتین باعث کاهش قطر رگ ها می شود. هنگامی که قطر رگها کاهش یابد، خونرسانی به میزان کافی به بافت در حال ترمیم صورت نمی گیرد و بدون خونرسانی، زخم ترمیم نخواهد شد.
- تضعیف سیستم ایمنی:
برای مقابله با عوامل عفونی و بیماری ها، به خصوص هنگامی که زخمی در سطح بدن وجود دارد، لازم است سیستم ایمنی به طور کامل فعال باشد. سیگار کشیدن موجب تضعیف عملکرد این سیستم شده، و بنابراین باکتری ها می توانند در بستر زخم عفونت ایجاد کنند. زخم عفونی بسیار کندتر از زخم غیر عفونی ترمیم می شود.
همچنین در افراد سیگاری، داروهای آنتی بیوتیک نیز به میزان کافی به بستر زخم نمی رسند؛ زیرا خونرسانی در آن نواحی به دلیل سیگار کشیدن مختل شده است.
- کمبود مواد مغذی:
ویتامین سی برای حفظ سلامت پوست ضروری است. در افراد سیگاری، میزان این ویتامین کمتر است؛ زیرا بدن به طور دائم از آن برای مقابله با اثرات مضر سیگار استفاده می کند. بنابراین در این افراد، ویتامین سی به میزان کافی به پوست نمی رسد و ترمیم زخم به تعویق می افتد.
حدود ۲۰ دقیقه پس از ترک سیگار، بدن شروع به مقابله با عوارض ناشی از سیگار کشیدن می کند. تصور کنید که این موضوع چه تاثیر شگرفی برروی روند ترمیم زخم خواهد داشت.
منبع : نانونارین
برچسب ها :cigarette ، danger concept ، danger concept as a cigarette ، illustration elements ، Nanonarin ، nanonarin.com ، smoke ، Smoking ، خوزستان ، زخم ، سیگار ، سیگار کشیدن ، سیگار و ترمیم زخم ، سیگار و زخم ، شبکه خبری خوزستان ، علمی ، مصرف سیگار ، نانونارین
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰