مسیرهای دسترسی به مرز چذابه تا پایان شهریورماه بهسازی میشود
مسیرهای دسترسی به مرز چذابه تا پایان شهریورماه بهسازی میشود فرماندار دشت آزادگان درباره بازسازی مسیرهای دسترسی به مرز چذابه گفت: کار بهسازی جاده اصلی از سمت اهواز به چذابه در مقطع حمیدیه به سوسنگرد از سوی راهداری شروع شده و تا پایان شهریورماه به پایان میرسد. به گزارش شبکه خبری خوزستان و به نقل
مسیرهای دسترسی به مرز چذابه تا پایان شهریورماه بهسازی میشود
فرماندار دشت آزادگان درباره بازسازی مسیرهای دسترسی به مرز چذابه گفت: کار بهسازی جاده اصلی از سمت اهواز به چذابه در مقطع حمیدیه به سوسنگرد از سوی راهداری شروع شده و تا پایان شهریورماه به پایان میرسد.
به گزارش شبکه خبری خوزستان و به نقل از تسنیم، حمید سیلاوی در حاشیه نمایشگاه هفته دولت در نشست با خبرنگاران با تبریک هفته دولت و گرامیداشت یاد شهیدان رجایی و باهنر اظهار داشت: شهرستان دشت آزادگان در جنوب غربی کشور واقع شده و جمعیتی بالغ بر ۱۰۷ هزار نفر دارد که از شرق به شهرستانهای اهواز و شوش، از غرب به هویزه و کشور عراق، از شمال به شهرستان اهواز و از جنوب نیز در همسایگی کشور عراق قرار دارد.
وی افزود: عمده فعالیت مردم شهرستان کشاورزی است و در حوزه صنعت نیز ظرفیتهای خوبی وجود دارد که از جمله آنها میتوان به سه شهرک صنعتی، وجود واحدهای تولیدی پلاستیکی، پلیاتیلن و واحدهای بستهبندی اشاره کرد.
فرماندار شهرستان دشت آزادگان ادامه داد: با توجه به مرزی بودن و مجاورت با کشور عراق علاوه بر صادرات و واردات که رشد فزایندهای دارد، در سال گذشته از مرز چذابه بالغ بر یک میلیارد دلار صادرات صورت گرفته است. همچنین با وجود تنگناها و معضلات، صادرات و واردات به واسطه هماهنگی با کشور عراق خوشبختانه روند روبه رشد و فزایندهای دارد.
وی با بیان اینکه سرمایهگذاران بسیاری از خارج برای سرمایهگذاری در دشت آزادگان اعلام آمادگی کردند، افزود: برای احداث شهرک صنعتی در مرز مشترک با کشور عراق برنامهریزی کردیم و سرمایهگذاران خوبی اعلام آمادگی کردند؛ در این زمینه سه سرمایهگذار برای صادرات سیمان، خرما و همچنین عمل آوری محصولات اعلام آمادگی داشتند.
فرماندار دشت آزادگان تصریح کرد: این شهرستان از قطبهای کشاورزی خوزستان و کشور است و بیش از ۲۰۰ هزار هکتار اراضی قابل کشت در این منطقه وجود دارد.
وی ادامه داد: نزدیک به ۱۰۰ هزار هکتار اراضی زیر شبکه داریم و اراضی که مستقیما از رودخانه کرخه تأمین آب میشود و به صورت مستمر کشت انواع محصولات را دارند.
سیلاوی با اشاره به وقوع سیلاب در آبان ماه و بهمن ماه سال قبل در خوزستان و زیرآب رفتن ۵۴ هزار هکتار از اراضی دشت آزادگان یادآور شد: دی و بهمنماه سال گذشته دو سیل را شاهد بودیم که خسارتهایی در شهرستان به بار آورد. حدود ۱۰ روستا به صورت کامل زیرآب رفت و ۱۷ روستا نیز متأثر از خرابیهای سیل شد.
فرماندار دشت آزادگان ادامه داد: تمام تلاش بر این است که پرداخت خسارت انجام و مساعدتی خصوصا در بحث پرداخت خسارت کشاورزی داشته باشیم.
سیلاوی گفت: برای برطرف کردن خسارتهای ناشی از سیل سعی کردیم که امسال کشت تابستانه را به تناسب توان کشاورزان آزاد بگذاریم و حدود ۲۷ هزار هکتار زیرکشت داشتیم که ۲۰ هزار هکتار آن کشت شلتوک است. همچنین فراهم شدن زمینه لازم برای کشت پاییزه در اراضی این شهرستان را در نظر داریم.
فرماندار دشت آزادگان گفت: دشت آزادگان شهرستانی رو به پیشرفت است ولی برخی خرابیها و ویرانیهای ناشی از بحرانهای طبیعی داشتیم.
سیلاوی ادامه داد: ۲۲۰ کیلومتر سیلبند در دشت آزادگان داریم که در سیل آخر ۱۹ کیلومتر آن تخریب شد و در یک حرکت جهادی با بهکارگیری حدود ۲۷۰ ماشینآلات سنگین سعی کردیم در ۱۰ روز تمام این سیلبندهای تخریب شده را ترمیم کنیم.
وی بیان کرد: علاوه بر این خروج آب ناشی از سیل که بر روی اراضی کشاورزی بود، در یک حرکت جهادی با بهکارگیری بیش از ۱۶ موتورپمپ قوی و تعمیر و استحکام زهکشها و کانالهای آب بر منطقه و اراضی کشاورزی زیرآب رفته را از آب خالی و کار لجنبرداری، آهکپاشی و سمپاشی روستاهای زیر آب رفته متأثر از سیلاب را برای حدود ۲۷ روستا انجام دادیم.
تشکیل ۲ هزار و ۷۰۰ پرونده خسارت سیل
فرماندار دشت آزادگان اضافه کرد: ۲ هزار و ۷۰۰ تشکیل پرونده برای پرداخت خسارت سیلاب داشتیم که تاکنون حدود ۷۰۰ پرونده به نتیجه رسیده است.
سیلاوی گفت: برای جبران خسارت سیل به منازل نیز در دو قالب تعمیر و احداث برنامهریزی شده تا پرداختها انجام شود؛ در قالب منازل احداثی ۶۵۰ تشکیل پرونده داشتیم که در این زمینه پنج میلیون تومان بلاعوض و ۴۵ میلیون تومان نیز وام بلندمدت پرداخت میکنیم.
وی یادآور شد: در زمینه تعمیری نیز ۷۵۲ پرونده تشکیل شده که به این تعداد نیز پنج میلیون تومان بلاعوض و ۲۵ میلیون تومان هم وام بلندمدت پرداخت میشود.
سیلاوی خبر داد: بیش از یک هزار و ۷۵۰ بسته شامل پنج قلم کالای خانگی به همه خانههای خسارت دیده از سیل تحویل داده شده است و همچنان از سوی خیران و سایر سازمانها نیز کالاهایی تأمین و در اختیار مردم قرار میگیرد.
فرماندار دشت آزادگان گفت: برای بازسازی و بهسازی روستا نیز ۶ روستا به بنیاد مسکن استان تهران به عنوان دستگاه معین شهرستان معرفی شدند.
وی در باره بازسازی مسیرهای دسترسی به مرز چذابه عنوان کرد: در زمینه جاده اصلی از اهواز به سمت چذابه در مقطع حمیدیه به سوسنگرد کار لکهگیری از سوی راهداری شروع شده و تا پایان شهریور به اتمام میرسد؛ پیمانکار جاده کمربندی سوسنگرد نیز تعیین و کار بهزودی شروع میشود.
فرماندار دشت آزادگان ادامه داد: جاده سوسنگرد به بستان نیز جاده اصلی اربعین حسینی است که در چهار مقطع تقسیمبندی و به چهار پیمانکار واگذار شده ولی در دو قسمت به دلیل تعلل پیمانکار کار به کُندی پیش میرود.
سیلاوی با اشاره به برنامهریزی برای احداث سه پل در مسیر بستان به چذابه ادامه داد: در این مسیر با توجه به موضوع سیل جاده بستان به چذابه قسمتهای زیادی از آن تخریب شده بود؛ پس از سیل برای جلوگیری از ایجاد وقفه در صادرات به عراق بهطور موقت سعی کردیم در عرض سه روز جاده را با لولهگذاری و زیرسازی اولیه ترمیم کنیم.
وی با اشاره به برنامهریزی و اجرای چهار پروژه برای بهبود زیرساختهای سوسنگرد از جمله سیستمهای دفع فاضلاب، مبلمان شهری، ایستگاه پمپاژ و تصفیه آب گفت: امسال هم سعی کردیم نقاط بحرانی را حداقل در این سه ماه بعد از سیل مورد توجه ویژه قرار دهیم تا مردم برای استفاده دچار مشکل نشوند.
استقبال بازار عراق از صنایع دستی منطقه
فرماندار دشت آزادگان با اشاره به فعالیتهای خوب در حوزه صنایع دستی ادامه داد: کارآفرینان اکثر تولیدات خود را به واسطه صادرکنندگان در این شهرستان به کشور عراق صادر میکنند؛ صنایع دستی و تولیدات غذایی بومی نیز با استقبال خوبی از سوی مردم این شهرستان روبهرو شده است.
سیلاوی با اشاره به استقبال از پرورش مرغ و ماکیان برای صادرات به کشور عراق عنوان کرد: روزهای گذشته نیز در غرفه شهرستان دشت آزادگان صنایع دستی، بافتنی، حلوا، عبا و دیگر تولیدات اهالی بومی شهرستان به معرض نمایش درآمد و فروش خوبی نیز داشت.
وی به تعبیر ستاد بحران استان وحشی بودن رودخانه کرخه را یک تهدید برای دست آزادگان برشمرد و افزود: رودخانه کرخه چهار شاخه دارد که طغیان هر کدام سبب آسیب رساندن به مزارع کشاورزی و روستاهای شهرستان میشود.
فرماندار دشت آزادگان گفت: حرکت رملها نیز از دیگر تهدیدات شهرستان است که با تثبیت شنها بهویژه در منطقه امالدبس همراه با ایجاد جنگل انبوه دست کاشت از این تهدید جلوگیری کردیم. همچنین در منطقه میشداغ نیز گوزنهای زرد ایرانی را داریم که در سیلاب نیز هیچ خسارتی به این گونه جانوری وارد نشده است.
برداشت ۵۷ هزار تن گندم در دشت آزادگان
وی افزود: قسمت عمده ای از اراضی دشت آزادگان جزو طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری قرار گرفته که ۵۰ هزار هکتار بخش مرکزی آن در حال آمادهسازی است.
سیلاوی با اشاره به برداشت ۵۴ هزار تُنی گندم دشت آزادگان در سال گذشته بیان کرد: امسال با وجود سیلاب و از بین رفتن بسیاری از زمینهای کشاورزی این میزان با ۳ هزار تن افزایش به ۵۷ هزار تُن رسیده است.
فرماندار دشت آزادگان با بیان اینکه دشت آزادگان منطقهای ۱۰۰ درصد شیعی با فرهنگ غنی است، عنوان کرد: مردم این شهرستان با رسومات خوب و برنامههای خاص فرهنگی و مذهبی از ولایتمداران و شیعیان مقید به دین اسلام هستند و در ایام اربعین حسینی حدود ۶۰ موکب از این شهرستان در مرز چذابه مستقر میشود.
وی در پایان با اشاره به اینکه سال آینده باید همه موکبهای مسیر مرز چذابه ساخت و ساز خود را کامل کرده باشند، بیان کرد: تأمین آب از محل پمپاژ الغدیر به سمت مرز چذابه برای موکبها و پایانهها انجام شده است.
انتهای پیام/ح
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰