کد خبر : 1233
تاریخ انتشار : یکشنبه 5 خرداد 1398 - 23:33
-

ساختمان قدیمی شهرداری شوشتر به موزه تبدیل می شود

ساختمان قدیمی شهرداری شوشتر به موزه تبدیل می شود

در موزه‎ها از بُعد اقتصادی می‎توان به شیوه‎های کسب و درآمد و معیشت جوامع محلی توجه کرد، از دیدگاه کالبدی به سبک معماری، معماری همساز با اقلیم و مصالح بومی توجه داشت، و از بُعد زیست‎محیطی نیز طبیعت، گونه‎های گیاهی و شیوه‎ تأمین انرژی و تجارب موفق آن را مورد توجه قرار داد.

شبکه خبری خوزستان | محمدحسین ارسطوزاده امروز یکشنبه پنجم خردادماه در ابتدا با اشاره به فواید ایجاد موزه در شهرها، اظهار کرد: حفاظت، معرفی و پژوهش پیرامون ویژگی‎های بومی و نیز پرداختن به نقش ملی و بین‎المللی شهرها و جوامع از طریق موزه‎ها، باعث پایداری هویت و قوام شهرها باشد؛ این در حالی است که حُسن تعلق به مکان و ماندگاری نیز از دیگر نتایج ایجاد موزه‎های پویا و گویا است.

وی با بیان این‎که موزه‎ها دارای این قابلیت هستند که بیانگر فرهنگ و هویت یک شهر یا منطقه و نیز حافظ و معرف عناصر و پدیده‎های ارزشمند آن شهر باشند، تصریح کرد: امروزه نگرش به موزه ‎ا فراتر از محلی صرفاً برای نمایش اشیاء است و این مکان‎ها این قبلیت را دارند که مؤلفه‎های اجتماعی و فرهنگی ارزشمند جوامع را حفاظت و از فراموشی، تضعیف و نابودی آن‎ها جلوگیری کنند.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان افزود: از سوی دیگر، ایجاد موزه‎ها نقش مهمی در رونق گردشگری ایفا می‎کنند و باتوجه به این‎که رونق گردشگری نیز به نوبه خود موجب توسعه پایدار شهرها می‎شود، می‎توان ایجاد موزه‎ها را یکی از عوامل توسعه پایدار شهرها برشمرد.

وی به نمایش درآوردن ظرفیت‎های بومی، زیست‎محیطی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی شهرها که در ازای تاریخ براساس تجربه و معرفت عمیق در اقلیم و شرایط طبیعی مکان متبلور و شکل گرفته است را از دیگر کارکرد‎های اساسی موزه‎های شهر برشمرد و گفت: بر همین اساس موزه‎ها شاهد زنده و پویایی برای الگو گرفتن در طرح‎های توسعه منطقه‎ای هستند.

ارسطوزاده بیان کرد: در استان خوزستان، شوشتر شهری است تاریخی با آثار باستانی، معماری، مذهبی و طبیعی فراوان که از دیرباز مورد توجه گردشگران داخلی و جهانگردان خارجی بوده و پس از ثبت بناهای آبی تاریخی آن در فهرست میراث جهانی، بیش از پیش مورد توجه گردشگران قرار گرفته است.

وی در ادامه عنوان کرد: با این‎حال، آن‌چه که در این میان کمبودش احساس همیشگی متولیان شهر شوشتر بود، فقدان موزه‌ای متناسب با ظرفیت‌‎ها و گویای سوابق درخشان آن بوده است که از این‎رو، طی تفاهم‎نامه‎ای میان اداره‎کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان و شهرداری شوشتر مقرر شد تا براساس اقدامی مشترک ساختمان قدیم شهرداری شوشتر به موزه شهر تبدیل شود.

معاون میراث فرهنگی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان تأکید کرد: بدیهی است هر طرح توسعه‎ای برای مناطق باید منطبق و با احترام نهادن به توانمندی‎های تاریخی، فرهنگی، اقتصادی و محیط زیست انجام گیرد تا پایدار و پویا باشد.

وی افزود: در موزه‎های شهر می‎توان به موضوعات فرهنگی و اجتماعی‎ای همچون زبان و گویش، باستان‎شناسی، پوشش و لباس، آداب و مراسم سنتی و مذهبی، موسیقی و مشاهیر پرداخت؛ همچنین در موزه‎ها از بُعد اقتصادی می‎توان به شیوه‎های کسب و درآمد و معیشت جوامع محلی توجه کرد، از دیدگاه کالبدی به سبک معماری، معماری همساز با اقلیم و مصالح بومی توجه داشت، و از بُعد زیست‎محیطی نیز طبیعت، گونه‎های گیاهی و شیوه‎ تأمین انرژی و تجارب موفق آن را مورد توجه قرار داد.

ارسطوزاده با بیان این‎که با تعاریف گفته‎شده، پرواضح است که همه شهرهای خوزستان واجد چنین ارزش‎هایی هستند، از همه متولیان شهری به ویژه فرمانداران، شهرداران و شوراهای اسلامی کلیه شهرستان‎ها خواست که در این مسیر گام بردارند و در عین حال افزود: اداره‎کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان نیز ضمن استقبال از این فعالیت‎ها، نقش خود برای تحقق چنین اهدافی را ایفا خواهد کرد.

گفتنی است، ساختمان قدیم شهرداری شوشتر بین سال‎های ۱۳۱۰ تا ۱۳۱۵ توسط حاج محمدتقی معمارباشی که از معماران بزرگ و شناخته‎شده در سطح کشور بود به همراه ساختمان کشتارگاه قدیم این شهرستان ساخته شد و جزو آخرین آثار معماری او محسوب می‎شود. از جمله ویژگی‎های این بنا می‎توان با وجود بادگیر در آن اشاره کرد که آن را از سایر بناها متمایز می‎کند، چرا که تعداد انگشت‎شماری ساختمان تاریخی در شوشتر دارای این ویژگی هستند.

مرجع : ایلنا خوزستان

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.