کشاورزی قراردادی مهمترین ابزار سیاستی الگوی کشت
به گزارش شبکه خبری خوزستان، مشاور معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی در جلسه ستاد فنی زراعت استان گفت:در ابتدای ابلاغ الگوی کشت به وزارت این تفکر وجود داشت الگویکشت به معنای اصلاح آرایش کشت است در صورتیکه الگوی کشت به معنای اصلاح و توسعه نظام تولید و اصلاح و توسعه نظام راهبری و مدیریت تولید است.
کشاورزی قراردادی مهمترین ابزار سیاستی الگوی کشت
مشاور معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: برای اصلاح الگوی کشت نیاز به ابزارهای سیاستی است که مهمترین آن کشاورزی قراردادی است.
به گزارش شبکه خبری خوزستان، مشاور معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی در جلسه ستاد فنی زراعت استان گفت:در ابتدای ابلاغ الگوی کشت به وزارت این تفکر وجود داشت الگویکشت به معنای اصلاح آرایش کشت است در صورتیکه الگوی کشت به معنای اصلاح و توسعه نظام تولید و اصلاح و توسعه نظام راهبری و مدیریت تولید است.
اسفندیار حسنی مقدم با بیان اینکه در الگوی کشت ، آرایش کشت و تناوب کشت باید در کنار هم عوض شود اظهار داشت : برای اصلاح الگوی کشت نیاز به ابزارهای سیاستی است که مهمترین آن کشاورزی قراردادی است .
وی ادامه داد: دومین ابزار ، شناسه بهره برداری است که ترکیبی از فعالیت ، مزرعه و کشاورز است.
حسنی مقدم اصلاح قوانین و مقررات را از دیگر ابزارهای سیاستی عنوان و اضافه کرد: کشاورز بدنبال حداکثر سود است و ما بدنبال حداکثر تولید هستیم بنابراین اقناع سازی کشاورزان باید به بهترین نحو صورت بگیرد.
وی افزود : جهت دهی حمایت ها و یارانه ها ، حسابداری آب ، همکاری شرکت های دانش بنیان ، مشاوره ای و خدمات بازرگانی از دیگر ابزارهای مهم سیاستی مورد نیاز در الگوی کشت است.
وی تصریح کرد: یکی از اهداف مهم الگوی کشت تعادل در تولید است بدین معنی که کشت برنامه ریزی نشده نباید صورت بگیرد همچنین باید پایداری در تولید وجود داشته باشد و الگوی کشت را نباید طبیعت تعیین کند. مسئول دبیرخانه تدوین و نظارت بر الگوی کشت سازمان تحقیقات و ترویج آموزش کشاورزی با بیان اینکه در استان خوزستان سالانه ۵ سانتی متر فرونشست زمین رخ میدهد و در این زمینه رتبه ۲۵ کشور را دارد.
توکلی افزود : استان خوزستان وابسته به منابع آب بالادستی است و طبق بررسی هایی که در فناوری آب سبز صورت گرفته روند بارش و روند رطوبت نسبی کاهشی و روند دما و تبخیر افزایشی است و این موضوع نشان از روند کاهشی دسترسی استان به منابع آبی است بنابراین برنامه کاهش تبخیر باید در اولویت برنامه ها قرار بگیرد.
وی اظهار داشت: با وجود بالاترین سطح و بالاترین میزان تولید گندم در کشور استان خورستان از لحاظ عملکرد گندم رتبه شانزدهم کشور را داراست.
توکلی تصریح کرد: کشاورزی پیش بینی شده مطالبه بهره برداران است .
در ادامه عضو دبیرخانه تدوین و نظارت بر الگوی کشت سازمان تحقیقات و ترویج آموزش کشاورزی گفت : دو وظیفه خاص در الگوی کشت به سازمان تات ابلاغ شده که شامل تدوین برنامه و نظارت بر اجرا است.
عباس پورمیدانی ادامه داد: در سطوح مدیریت های کلان و شهرستانی باید اجرای الگوی کشت برنامه راهبردی و اساسی مد نظر قرار بگیرد و تمام برنامه سازمان ها در همین راستا باشد .
وی اضافه کرد: در بخش نظارت الزاماتی وجود دارد از آن جمله نظارت باید فنی باشد و مسایل و مشکلات در مراحل مختلف اجرا احصا شود همچنین اطلاعاتی که مورد استفاده قرار میگیرد باید دارای دو ویژگی صحت و دقت برخوردار باشد .
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان نیز اظهار داشت : قسمت اعظمی از اراضی کشاورزی استان از طریق آب های زیرزمینی به صورت کنترل شده آبیاری می شود.
عبدالرضا سیداحمدی افزود : ۳۷ مزرعه PVS و آزمایش تحقیقات تغذیه دراستان وجود دارد همچنین ۲۴ رقم اصلاح شده گندم در استان استفاده می شود که این نشان از تعامل خوب بخش اجرا با مراکز تحقیقاتی است.
برچسب ها :اخبار خوزستان ، اخبار کشاورزی خوزستان ، استان خوزستان ، جهاد خوزستان ، جهاد کشاورزی ، جهاد کشاورزی خوزستان ، خوزستان ، سایت شبکه خبری خوزستان ، شبکه خبری ، شبکه خبری خوزستان ، کشاورزی خوزستان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰