اهمیتِ حمایت از تولید کشاورزی در کشورهای پیشرو!
🔹مسئله عدم توافق و همگرایی کشورها در زمینه حمایت از بخش کشاورزی، همواره یکی از چالشهای کشورها در مذاکرات تجاری مربوط سازمان تجارت جهانی و پیش از آن، توافقنامه گات (GATT) بوده است. از زمان پایان جنگ جهانی دوم تا اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی، توافقات تجاری کشورهای جهان که در چندین دور برگزار شده بود،
🔹مسئله عدم توافق و همگرایی کشورها در زمینه حمایت از بخش کشاورزی، همواره یکی از چالشهای کشورها در مذاکرات تجاری مربوط سازمان تجارت جهانی و پیش از آن، توافقنامه گات (GATT) بوده است.
از زمان پایان جنگ جهانی دوم تا اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی، توافقات تجاری کشورهای جهان که در چندین دور برگزار شده بود، تحت توافقنامه تجارت و تعرفه موسوم به “گات” انجام میگرفت.
🔹مسئله توافق بر سر جزئیات حمایت از بخش کشاورزی نیز برای اولین بار در مذاکرات دور اروگوئه و در سال ۱۹۸۶ موردبحث قرار گرفت. اما در آن زمان کشورها نتوانستند در این زمینه به توافق درخوری دست یابند. پافشاری برخی کشورها علیالخصوص کشورهای توسعهیافته بر حمایت از بخش کشاورزی و متضرر شدن کشاورزان در کشورهای رقیب به خاطر متأثر بودن از این حمایتها، باعث طرح شکایتهای متعدد در WTO علیه یکدیگر شده است.
‼️یارانه کشاورزی کشورهای پیشرفته، چین و هند را وادار به شکایت کرد!
🔹کشورهای چین و هند بهطور مشترک به دلیل پرداخت یارانههای متنوع و گسترده از سوی کشورهای پیشرفته جهان به بخش کشاورزی، از این کشورها به سازمان تجارت جهانی شکایت کردهاند. کشورهای چین و هند معتقدند اعطای یارانه گسترده از سوی کشورهایی همچون آمریکا، کانادا، آلمان، فرانسه و دیگر کشورهای پیشرفته، موجب میشود که قیمت تمامشده محصولات کشاورزی تولیدی در این کشورها کاهش یابد و رقابتپذیری آنها در سطح جهان به طرز چشمگیری افزایش یابد.
🔹طبق قوانین سازمان تجارت جهانی کشورهای عضو این سازمان باید از اعمال هرگونه قانون حمایتکننده از تولیدات داخلی که موجب انحراف روند تجارت خارجی دیگر کشورها گردد، خودداری نمایند. کشورهای چین و هند مدعی شدهاند که یارانههای پرداختی از سوی کشورهای پیشرفته روند تجارت را مختل نموده و باید هرچه سریعتر متوقف گردد اما کشورهای پیشرفته جهان برای بخش کشاورزی خود اهمیت بسیار زیادی قائل هستند و هرساله یارانههای هنگفتی به کشاورزان خود اعطاء میکنند.
‼️شکایت آمریکا از حمایتهای قیمتی کشاورزی هند در WTO
طی نشست ژوئن ۲۰۱۸ کمیته کشاورزی WTO، آمریکا یارانه های قیمتی (MPC) محصولات کشاورزی هند را به چالش کشید و از این کشور به WTO شکایت کرد. آمریکا ادعا کرد که هند در گزارش اعلامی سالهای ۱۱-۲۰۱۰ و ۱۴-۲۰۱۳ حمایتهای قیمتی بازار (MPS) -تعیین قیمت تضمینی محصولات کشاورزی توسط دولت- را برای محصولات گندم و برنج خود بهطور فاحشی کمتر از مقدار واقعی و اعمالی خود گزارش کرده است. به گفته ایالاتمتحده، این نتیجهی روش متداول و ناصحیح هند برای محاسبه MPS کشاورزی خود است.
🔹ایالاتمتحده اعلام کرد که گزارشهای یارانهی کشاورزی هند، جزئیات مربوط به هزینههای درون ایالتی را نداشته و تنها محصول خریداری شده دولت را بهجای تمام تولیدات حمایت شده گزارش کرده است. امریکا ادعا کرد هند همچنین مخارج خود را بهجای روپیه با دلار گزارش کرده است و علاوه بر این، هیچ اطلاعات دقیقی در مورد ارزش تولیدات محصولات کشاورزی که پایهای برای تعیین محدودیتهای حد آستانه ارائه نداده است.
‼️استرالیا ، هند را متهم به حمایتهای خارج از چارچوب WTO کرد
🔹 بهتازگی نیز دولت استرالیا در واکنش به وضعیت حمایت از تولید نیشکر در هندوستان، دولت این کشور را به دلیل عدم رعایت قوانین تجارت بینالمللی محکوم کرده است. طبق اعلام دولت هند بر اساس قوانین سازمان تجارت جهانی، کشورهای درحالتوسعه میتوانند تا ۱۰ درصد کل ارزش تولید هر محصولی را بهعنوان یارانه به کشاورزان پرداخت کنند و دولت هند نیز از این قانون استفاده میکند. از سویی دیگر نیز قیمتهای تضمینی در هند تنها مختص محصولاتی هستند که کشاورزان نتوانند محصولات خود را بفروشند این در حالی است که هند یکی از تولیدکنندگان کوچک نیشکر در جهان محسوب میشود و کمتر از یک درصد صادرات قند و شکر جهان را به خود اختصاص داده است. به همین دلیل مقامات دولت هند با رد ادعای استرالیاییها مبنی بر ناعادلانه بودن یارانههای حمایتی در این کشور اعلام کردهاند بههیچوجه از حدود قوانین بینالمللی تجاوز نکردهاند.
حمایت_واقعی_از_کشاورزی
کارگروه های کشاورزی آبادان
گروه کشاورزان اروندبهمنشیر
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰