کد خبر : 52201
تاریخ انتشار : چهارشنبه 27 دی 1402 - 22:11
-

صادرات پایدار و ایمن با اجرای اقدامات بهداشتی و پیشگیری از بروز بیماری در مزارع پرورش ماهیان گرمابی

صادرات پایدار و ایمن با اجرای اقدامات بهداشتی و پیشگیری از بروز بیماری در مزارع پرورش ماهیان گرمابی

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان سازمان دامپزشکی کشور در جلسه کمیته علمی اجرایی بیماری های ماهیان گرمابی گفت: برای صادرات پایدار و ایمن اهمیت دادن به اقدامات بهداشتی و پیشگیری از بروز بیماری در مزارع پرورش از سوی تولیدکنندگان ضروری و حائز اهمیت است.

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان سازمان دامپزشکی کشور در جلسه کمیته علمی اجرایی بیماری های ماهیان گرمابی گفت: برای صادرات پایدار و ایمن اهمیت دادن به اقدامات بهداشتی و پیشگیری از بروز بیماری در مزارع پرورش از سوی تولیدکنندگان ضروری و حائز اهمیت است.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، جلسه کمیته علمی اجرایی بیماری های ماهیان گرمابی با حضور مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان سازمان دامپزشکی و اعضای کمیته تخصصی و فنی بیماری های آبزیان در محل سالن جلسات اداره کل دامپزشکی خوزستان برگزار شد.

در ابتدای این نشست مدیر کل دامپزشکی خوزستان ضمن اشاره به وجود مزارع فراوان پروش ماهیان گرمابی در استان گفت: خوزستان با دارا بودن مجتمع ها و مزارع فراوان پرورش ماهیان گرمابی از جمله مجتمع پرورش ماهیان گرمابی در کشور (مجتمع پروش ماهیان گرمابی آزادگان) از استان های پیشرو در حوزه تولید و صادرات ماهیان گرمابی بوده و ظرفیت توسعه این صنعت در استان به شکل صادرات محور بسیار زیاد است.

عسکری فرد تاکید کرد: لازمه موفقیت و استمرار در تولید و صادرات ماهیان گرمابی، رعایت الزامات بهداشتی و امنیت زیستی و حفظ و حراست صنعت تکثیر  و پرورش آبزیان از بروز و شیوع بیماری های اندمیک و اگزوتیک است.

در ادامه مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به این موضوع که جمهوری اسلامی ایران دارای رتبه هفتم در تولیدات ماهیان گرمابی در دنیا است افزود: با اقدامات صورت گرفته توسط سازمان دامپزشکی کشور توانسته ایم در لیست A صادر کنندگان ماهیان گرمابی برای اروپا قرار گیریم که لازمه صادرات پایدار و ایمن، اهمیت دادن به اقدامات بهداشتی و پیشگیری  از بروز بیماری در مزارع پرورش از سوی تولیدکنندگان می باشد.

هم چنین در این نشست پرفسور سلطانی عضو هیات علمی دانشگاه تهران و عضو کمیته تخصصی و فنی آبزیان کشور بیان کرد: دامپزشکی مصداق بارز اقتصاد دام، طیور و آبزیان است که می بایست تولید کنندگان جهت تولید پایدار نسبت به دستور العمل های بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور اهتمام ورزند.

وی از مهم ترین اقداماتی که باعث پیشگیری از بروز بیماری در مزارع پرورش ماهیان گرمابی می شود را اصلاح زیر ساخت ها در مزارع پرورش، اهمیت دادن به قرنطینه و امنیت زیستی، عدم ورود لارو، بچه ماهی و خوراک آبزیان بدون گواهی حمل بهداشتی دامپزشکی، ایجاد نرسری در مزارع پرورش، آماده سازی استخرهای پرورش بعد از هر دوره صید، و جدی گرفتن آیش گذاری توسط پرورش داهندگان عنوان نمود.

سلطانی با اشاره به وجود مرکز تحقیقات شیلات و دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران در استان خوزستان یاد آور شد، این دو مرکز مهم علمی در استان خوزستان بازوی علمی سازمان دامپزشکی کشور در مباحث پیشگیری از بروز بیماری های آبزیان می باشند.

شایان ذکر است، در این نشست اعضای هئیت علمی گروه آبزیان دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران، مدیریت مرکز تحقیقات شیلات استان خوزستان و نمایندگان اداره کل شیلات خوزستان نیز حضور داشتند و به بیان نقطه نظرات کارشناسی خود در خصوص پیشگیری و مدیریت بیماری های آبزیان و الزامات آن پرداختند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.