کد خبر : 18248
تاریخ انتشار : یکشنبه 12 مرداد 1399 - 3:44
-

۲۵۰ نانوایی غیرمجاز در سطح شهرستان اهواز فعال هستند/ توصیه‌های کرونایی برای خرید نان

۲۵۰ نانوایی غیرمجاز در سطح شهرستان اهواز فعال هستند/ توصیه‌های کرونایی برای خرید نان

رئیس اتحادیه نانوایان اهواز گفت: مراکز پخت نان مجوز دار اهواز از نظر کیفیت و سلامت ۱۰۰درصد مورد تأیید هستند و عمده مشکل مراکز غیرمجاز هستند که از آرد سفید و جوش‌شیرین استفاده می‌کنند. امیر دهقان ، اظهار داشت: نانوایان از اصنافی هستند که برای تامین غذایی مردم همیشه بر سر کسب و کار بوده

رئیس اتحادیه نانوایان اهواز گفت: مراکز پخت نان مجوز دار اهواز از نظر کیفیت و سلامت ۱۰۰درصد مورد تأیید هستند و عمده مشکل مراکز غیرمجاز هستند که از آرد سفید و جوش‌شیرین استفاده می‌کنند.
امیر دهقان ، اظهار داشت: نانوایان از اصنافی هستند که برای تامین غذایی مردم همیشه بر سر کسب و کار بوده و با وجود شرایط کرونا بدون تعطیلی فعالیت داشتند.

وی درباره تعداد نانوایان مبتلا به کرونا افزود: تنها دو مورد نانوا مبتلا به کرونا شدند. این دو مورد هم در اثر حضور در محل کار نبود بلکه یکی از این افراد اهل استان زنجان بود و در این شهر مبتلا شده بود. دیگری هم در دزفول مبتلا شده بود که پس از بهبودی کامل به محل کار برگشتند.

رئیس اتحادیه نانوایان اهواز تصریح کرد: نان به دلیل اینکه در دمای بالا پخت می‌شود نمی‌تواند دارای ویروس کرونا باشد ولی مردم باید در زمینه جابه‌جایی نان تا منزل و سردکردن نان در میز نانوانی موارد بهداشتی را رعایت کنند.

نانوایان ملزم به رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای مقابله با کرونا هستند

وی ادامه داد: ضوابط بهداشتی لازم برای مقابله با کرونا از طریق بنر برای همه نانوایی ارسال و تذکر داده شده است. همچنین تاکید شده این بنرها در محل دید عموم نصب شود. هر دو روز نیز موارد لازم برای رعایت از طریق پیامک ارسال می‌شود.

دهقان درباره موارد رعایت ضوابط بهداشتی از سوی نانوایان بیان داشت: استفاده از روپوش، ماسک، دریافت نکردن پول نقد، ضدعفونی میز سرد کردن نان، عدم حضور افراد در نانوایی و نصب علایم بهداشتی در دم در از جمله مواردی است که باید رعایت شود.

وی درباره تجمع افراد در مقابل نانوایی ها اظهار داشت: مردم باید فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کنند و متاسفانه مردم این مسئله را رعایت نمی‌کنند. این مسئله علاوه بر خود مردم، نانوایان را نیز درگیر کرونا می‌کند. مسئولان نانوایی باید تذکر لازم را در این زمینه دهند.

رئیس اتحادیه نانوایان اهواز بیان داشت: نانوایان ملزم به رعایت این ضوابط هستند ولی اگرنانوایی تخلفی داشت لازم است مردم به شماره ۳۵۵۱۰۱۹۸ اطلاع دهند تا بازرسین اتحادیه ورود کنند. در این قضیه مماشاتی نداشته و حتما به شکایات رسیدگی می‌شود.

مسئله کیفیت پایین نان را قبول ندارم

وی درباره گلایه مردم از کیفیت پایین نان در اهواز گفت: مسئله پایین‌بودن کیفیت نان در خوزستان را قبول ندارم. کیفیت نان خوزستان در حد قابل قبولی است و نانوایان دقت و سعی لازم را می‌کنند و آموزش لازم را می‌بینند ولی شرایط محیطی در کیفیت موثر است که این شرایط قابل کنترل نیست.

دهقان افزود: آب و هوای گرم به شدت کیفیت نان را کاهش می‌دهد. آب مصرفی نانوایان نیز در کیفیت پخت موثر است. این کیفیت پایین آب در نان اثر منفی می‌گذارد.

وی تاکید کرد: نانوایان خوزستان به شکل ۱۰۰ درصدی از آب تصفیه و مایع خمیر استفاده می‌کنند ولی هوای گرم به شدت میزان ماندگاری نان و کیفیت را تحت الشعاع قرار می‌دهد. برای همین کیفیت نان پخت شده در شهرهای سردسیر بهتر از مناطق گرمسیر باشد.
رئیس اتحادیه نانوایان اهواز بیان داشت: نانوایان در زنجیره پخت حلقه آخر هستند و نحوه کشت گندم تا آرد و نحوه انبارداری آرد در کیفیت نان موثر است. در خوزستان گرما برخی از این مسیرها به‌ویژه انبارداری را کوتاه می‌کند.

وی ادامه داد: یکی از مسائل دیگر این است مردم باید نان پخت شده را پس از هوادهی و سردکردن جمع کنند و اگر نان را داغ داغ جمع کنند، کیفیت کاهش می‌یابد.

برخورد جدی با نانوایان متخلف صورت نمی‌گیرد

دهقان گفت: یکی از معضلات جدی در خوزستان نانوایان غیرمجاز است. متاسفانه این نانوایان غیر مجاز به دلیل روند طولانی برخورد با آنها و عدم برخورد قاطع روز به روز در حال زیاد شدن هستند.

وی ادامه داد: بازرسان اتحادیه مرتب با متخلفان برخورد و آنان را معرفی می‎کنند ولی تا برخورد و تعطیلی آنها بیش از ۵ ماه زمان می‌برد و پس از برخورد برخی به راحتی با وجود منع قانونی و پلمپ واحد به پخت نان اقدام می‌کنند.

رئیس اتحادیه نانوایان اهواز بیان داشت: بسیاری از نانوایان غیرمجاز از جوش شیرین استفاده کرده و یا از آرد سفید که عامل اصلی سرطان و دیابت است، استفاده می‌کنند. بیش از ۹۵ درصد نانوایی‌های تنوری غیرمجاز هستند؛ این نانوایی‌ها به شکل خانگی و صنعتی فعالیت دارند.

وی با اشاره به وجود ۲۵۰ مرکز غیرمجاز پخت نان در اهواز تاکید کرد: مردم لازم است از مراکز مجوزدار نان تهیه کنند و این مراکز دارای پروانه کسب و به‌وسیله اطلاعیه اتحادیه که در آن مشخصات و روزهای فعالیت و تعطیلی نانوایی قید شده است، قابل تشخیص هستند.

مردم از کیسه پارچه‌ای برای حمل نان استفاده کنند

دهقان درباره منع استفاده نانوایان از پلاستیک در نانوایی‌ها اظهار داشت: این پلاستیک‌ها کیفیت نان را کاهش می‌دهد و هیچ توصیه ای برای استفاده از پلاستیک نان نداریم.

وی گفت: نانوایان اوایل کیسه‌های پارچه ای برای نان ارائه می‌دادند ولی به دلیل قیمت بالا مردم استقبال نکردند. مردم برای حفط بهداشت و سلامت خود و حفظ کیفیت نان بهتر است از منزل کیسه پارچه‌ای به همراه بیاورند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.